SCİ-NURTURE Hakkında
Doğadan Sofraya Bilim
Ufuk Avrupa, MSCA Citizens, Researchers Night Programı kapsamında desteklenen, Doğadan Sofraya Bilim (Science from Nature to Your Table: Sci-NURTURE) isimli projemizde Atatürk Üniversitesi olarak 2022 ve 2023 yılları süresince ön etkinlikler, okul ziyaretleri ve her iki yıl için Eylül ayının son Cuma ve Cumartesi günlerinde ana etkinlikler düzenlenleyerek tükettiğimiz ürünlerin doğadan soframıza gelene kadar olan hikayesinde bilimin yerini topluma göstermeyi hedefliyoruz. Bu süreçte doğal kaynaklarımızın etkili kullanımı, korunumu ve sürdürülebilirliği adına dikkat edilmesi gereken konular ön plana çıkarılacaktır. Proje ana etkinliklerinde deniz, bitki ve hayvansal ürünlere dayalı üç ana besin zincirimiz başlangıçtan mutfak aşamasına kadar araştırmacılar tarafından ortaya koyulacak ve son noktada mutfak atölyeleri ile soframıza gelen ürünlerin yolculuğu adım adım gençlerin ve öğrencilerin de dahil olacağı gösteriler, deneyler ve atölyelerle gözler önüne serilecektir.
Projenin hedef kitlesi çocuklar olmakla beraber öğretmenler, gençler ve aileleri kapsayacak şekilde etkinlikler tüm halka açık olacaktır